4000 eurų Seimo suvenyrams išleidusi Targamadzė tai vadina taupumu: „Aš žinau, kad brangs“

Didesnių algų užsimanę Seimo nariai turi vieną labai brangią ir saldžią priklausomybę – valdiškiems saldainiams, šokoladukams ir kitiems gardėsiams. Visai neseniai Seimo kanceliarija parlamentinės veiklos reikmėms užsakė naują įvairiausių saldainių ir šokoladų partiją net už 180 tūkstančių eurų.

Saldumynai iš Seimo sandėlio dingsta taip pat greitai, kaip karštą dieną garuojantis vanduo, nes daugelis parlamentarų juos ima glėbiais ir kiša juos savo rinkėjams bei kitiems interesantams į kišenes.

„Dažnai į Seimą atvažiuoja vaikai, mokiniai, tai iš tikrųjų yra smagu, kai gali duoti vaikams nedidelį šokoloduką“, – sakė Seimo narė Edita Rudelienė.

Kaupia, nes taip taupo

Labiausiai saldainius ir kitas Seimo sandėlio gėrybes mėgsta Seimo narė Vilija Targamadzė. Parlamentarė per pastarąjį pusmetį įvairiausiems saldumynams ir kitoms gėrybėms išleido net 4 tūkstančius eurų parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

„Paėmiau įvairių suvenyrų, bet paėmiau su perspektyva labai daug, jų dar turiu kabinete. Aš žinau, kad brangs, ir čia yra atsarga ekonomikai“, – aiškino V. Targamadzė.

Su Seimo narės leidimu laidos „Karštai su tv3.lt“ žurnalistai atliko jos kabineto spintelių auditą ir sukauptų prekių reviziją.

V. Targamadzės kabineto spintelėse pūpso prekės, kurių nei su žiburiu nerasi Seimo prekių sandėliuke. Kadangi neseniai vyko Europos krepšinio čempionatas, tai Vilija pas save priglaudė visus iki vieno krepšinio ir kitokių sporto šakų kamuolius – ateičiai.

„Viskas yra sukaupta, kad galima būtų viską daryti ekonomiškai“, – gynėsi parlamentarė.

V. Targamadzės polinkį taupumui ir neišpasakytam kaupimui pajuto ir kiti Seimo nariai. Gėrybių kambarėlyje jos ėmė nykti. Ir kaip jų gali netrūkti, jei parlamentarės kabinete visokių suvenyrų kone daugiau nei pačiame kanceliarinių prekių sandėliuke?

„Vasarą buvo bėda. Nei saldainių, nei tušinukų – nieko nebuvo. Viskas buvo iššluota“, – sakė Seimo narys Kęstutis Masiulis.

„Dabar suprantu, dėl ko Seimo sandėlyje trūksta prekių, kai jų reikia. Pavyzdžiui, vasarą buvo rašiklių deficitas, jų nebuvo. Saldainių, aišku, visada yra absoliutus trūkumas“, – kolegai antrino Viktoras Fiodorovas.

Tačiau pati V. Targamadzė pažadėjo šitaip „taupyti“ kiek mažiau.

„Dabar reikės truputėlį apsiraminti, nes yra paimta ir mokytojų dienai. Manau, kad rezervas yra sukauptas“, – sakė parlamentarė.

Išgraibstomas ir šilkas

Be saldainių iš reprezentacinių prekių sandėlio šluote šluojama kita deficitu tapusi prekė – šilko skaros bei kaklaskarės. Labai brangios ir labai gražios.

„Šiuo metu metams yra numatyti 40 tūkstančiai eurų. Šiuo metu šilkinių kaklaskarių ir kaklaraiščių sandėlyje neturime, bet yra užsakymas padarytas ir laukiame gaminių“, – sakė Seimo kanceliarijos informacijos ir komunikacijos departamento specialistė Monika Kutkaitytė.

Kiek daugiau nei 3 tūkstančius eurų suvenyrams išleidusi Edita Rudelienė labai džiaugiasi galimybe paišlaidauti. Juk pinigai tai ne savi, o parlamentiniai.

„Na, iš sandėliuko daug paimu dėl to, kad pati važinėju elektromobiliu, gal ne tiek pinigų išnaudoju kurui, tai turiu galimybę pasiimti daugiau suvenyrų“, – kalbėjo parlamentarė.

Daugeliui greičiausiai kyla klausimas, o kas sugalvoja Seimo nariams į gėrybių sandėlį nupirkti saldainių, sidabro sagių, gintarinių papuošalų, brangių rašiklių ir kitokių prekių? Viskas vyksta labai paprastai – perkama tai, ko užsimano patys Seimo nariai.

„Kartą per metus Seimo kanceliarija organizuoja Seimo narių apklausą ir stengiasi pagal galimybes atsižvelgti į jų išreikštus pageidavimus“, – aiškino M. Kutkaitytė.

Per praėjusį pusmetį parlamentinei veiklai skirtų lėšų Seimo nariams buvo skirta beveik milijonas eurų, arba po beveik 8 tūkstančius eurų kiekvienam parlamentarui. Visos šios sumos išleistos ne tik saldainiams ir puodeliams. Seimo nariai pirko kurą, negailėjo tūkstančių naujiems telefonams ir taisė vis gendančius automobilius.

Visą reportažą žiūrėkite straipsnio pradžioje.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

www.tv3.lt

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer