Paviešino bauginantį vaizdo įrašą iš Klaipėdos: bežiūrint kūnu eina šiurpai

Paviešino bauginantį vaizdo įrašą iš Klaipėdos: bežiūrint kūnu eina šiurpai

Karštomis vasaros dienomis vis daugiau žmonių traukia prie jūros, mėgaujasi saule ir bangomis, tačiau gelbėtojai turi vis mažiau laiko atsipūsti – paviešintas bauginantis vaizdo įrašas iš Klaipėdos, kaip gelbėjamas skęstantysis.

Socialiniuose tinkluose „BĮ Klaipėdos paplūdimiai“ pasidalino vaizdo įrašu, kaip gelbėtojai skubėjo į pagalbą skęstančiam vyrui.

„Skęstančiojo gelbėjimo operacija Klaipėdoje (07.15 d. Giruliai)“, – nurodoma prie vaizdo įrašo.

Į pagalbą skęstančiam vyrui skubėjo net keturi gelbėtojai. Laimei, gelbėjimo operacija buvo sėkminga, vyrą pavyko saugiai ištraukti į krantą.

Ką būtina žinoti skęstant

J. Pirožnikas primena, kad Baltijos jūroje yra duobių, kurios gali būti įvairaus skersmens ir gylio – pasitelkiant dronus 40 m nuo kranto buvo aptikta iki 2 m gylio duobė, jų netrūksta ir pakrantėse. Duobes reikėtų arba bandyti perplaukti, arba kitaip apeiti. 

Taip pat, priklausomai nuo vėjo krypties, yra ir srovė, kuri neša į vieną ar į kitą pusę. Jeigu vėjas šiaurinis, srovė eina į pietus, jeigu pietinis – į šiaurę.

Srovė gali labai lengvai pagauti ir nunešti, patekus į srovę gelbėtojų vadas primena nebandyti kovoti su srove, o pasileisti kartu su ja – po 10-20 metrų ji nueina gilyn. Tada ramiai galima grįžti atgal į krantą, svarbiausia neišeikvoti jėgų priešinantis srovei. 

Pastebėjus skęstantįjį, reikia skubiai skambinti gelbėtojų trumpuoju numeriu 1509 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.  

Prieš patiems skubant gelbėti skęstantįjį, būtina įsivertinti savo jėgas – jei nemokate plaukti ir nežinote, kaip elgtis tokiose situacijose, padėkite nuo kranto – ištieskite šaką, numeskite kamuolį ar tuščią vandens butelį, kad į nelaimę patekęs asmuo kuo ilgiau išsilaikytų vandens paviršiuje.

www.tv3.lt

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer