Griūva degantis Krymo tiltas, o Maskva aiškina – kalta bomba automobilyje

Šeštadienio rytą pasklido žinia, kad Rusijos okupuotame Kryme dega tiltas. Skelbiama, kad galimai liepsnoja kuro terminalas. Iš vaizdo medžiagos matyti, kad įgriuvo tilto konstrukcijos. Tuo tarpu Maskva aiškina, kad gaisrą sukėlė automobilyje sprogusi bomba.

Šis tiltas jungia Krymo Kerčo ir Rusijos Tamano (Krasnodaro krašto) pusiasalius.

Apie svarbiausius šeštadienio įvykius galite skaityti čia:

09:44 | Maskva: gaisrą ant tilto sukėlė bomba

Didžiulį gaisrą, kuris šeštadienį kilo ant svarbaus automobilių ir traukinių tilto, jungiančio Maskvos 2014 metais aneksuotą Ukrainos Krymo pusiasalį su Rusija, sukėlė automobilyje padėta bomba, remdamosi Rusijos kovos su terorizmu komiteto informacija pranešė rusų naujienų agentūros.

„Šiandien 6 val. 7 min. (ir Lietuvos laiku) automobilių eismui skirtoje Krymo tilto dalyje… sprogus automobilyje padėtai bombai užsidegė septynios naftos cisternos, geležinkeliu gabentos į Krymą“, – paskelbė komitetas.

Tiltas, kuris buvo pastatytas Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu ir atidarytas 2018 metais, yra svarbi transporto jungtis; ja taip pat gabenama karinė įranga Ukrainoje kovojantiems rusų kariams, vežami patys kariai.

Rusija tvirtindavo, kad nepaisant kovų Ukrainoje tiltas yra saugus, bet yra pagrasinusi Kyjivui atsakomosiomis priemonėmis, jei jis būtų atakuotas.

09:28 | Degant tiltui, Kryme nusidriekė eilės prie degalinių

Pranešama, kad Rusijos okupuotame Krymo pusiasalyje formuojasi automobilių eilės prie degalinių.

Šia informacija ir nuotraukomis „Telegram“ kanale dalinasi naujienų agentūra UNIAN.

08:41 | Rusija skelbia savo versiją apie gaisrą ant Krymo tilto

Ukrainos žiniasklaida pranešė apie sprogimą prie Kerčo tilto Kryme, kuris įvyko šeštadienį apie 6 val. ryto, nurodo „The Kyiv Independent“.

Skelbiama, kad žmonėms draudžiama lipti ant Krymo tilto, judėti keliais ar geležinkeliais.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė savo versiją. Pasak jų, vienoje tilto atkarpoje degė degalų bakas. Rusijos valstybinė žiniasklaida pridūrė, kad tilto laivybos arkos nepažeistos.

Tuo tarpu Krymo geležinkelių kompanija pranešė: „Vieno traukinio gale užsidegė naftos cisterna.“

Tiltas, kuris buvo pastatytas Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu, yra svarbi transporto jungtis.

08:29 | V. ZelenskisUkraina per naują kontrpuolimą atkovojo beveik 2,5 tūkst. kv. km teritorijų

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį paskelbė, kad ukrainiečių pajėgos per praėjusio mėnesio pabaigoje pradėtą kontrpuolimą atkovojo beveik 2 500 kv. km teritorijų.

„Vien šią savaitę mūsų kariai išvadavo 776 kv. km teritorijos mūsų šalies rytuose ir 29 gyvenvietes, tarp jų šešias Luhansko srityje“, – sakė V. Zelenskis.

„Bendrai nuo šios puolamosios operacijos pradžios jau išvaduoti 2 434 kv. km mūsų žemės ir 96 gyvenvietės“, – sakė jis dienos pareiškime socialinėje žiniasklaidoje.

Ukraina pastarosiomis dienomis pradėjo antrą reikšmingą kontrpuolimą šiaurės rytuose esančiame Charkivo regione, taip pat pietuose netoli Rusijos užimto Chersono.

Rugsėjo viduryje V. Zelenskis sakė, kad Ukrainos pajėgos per pirmą kontrpuolimą atkovojo 6 tūkst. kvadratinių kilometrų.

Rusijos pajėgos anksčiau penktadienį paskelbė užėmusios teritorijos Ukrainos rytinėje Donecko srityje – kelis kaimus netoli Ukrainos kontroliuojamo ir daug savaičių rusų apšaudomo pramoninio Bachmuto miesto.

Tai pirmas rusų pranešimas apie naujus laimėjimus nuo Kyjivo pirmojo kontrpuolimo pradžios.

08:08 | Liepsnoja tiltas Kryme

Pasirodė vaizdai, kaip dega tiltas okupuotame Kryme, kanale „Telegram“ skelbia UNIAN.

Anot Odesos apskrities karinės administracijos pranešėjo Serhijaus Bratčuko, galimai dega kuro terminalas. „Laukiame oficialios informacijos“, – sakė jis.

Vėliau pasirodė informacija ir vaizdo įrašas, kur matyti, kaip ant Krymo tilto įgriuvo viena iš greitkelio atramų. Matyti, kad apgadintas ir geležinkelio ruožas, nurodo UNIAN.

Krymo tiltas dar vadinamas Kerčo tiltu. Jis jungia Kerčo ir Tamano pusiasalius. Pastarasis priklauso Kradnodaro kraštui, Rusijai. Tiltą pastatė Rusija po to, kai aneksavo Krymą 2014 m. Tilto statybos pradėtos 2016 m., jis atidarytas 2019.

www.tv3.lt

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer